Om Lokaha Samastaha Sukhino Bhavantu - Lokaha Samastaha Sukhino Bhavantu - Lokaha Samastaha Sukhino Bhavantu - Om Shantih Shantih Shantih Om - Mogen alle wezens in alle werelden gelukkig zijn - Vrede - Om
 
=> Home => Informatie over AYURVEDA => Gezond met ayurveda
GEZOND MET AYURVEDA

Gezond met Ayurveda

"Een goede gewoonte is meer waard dan een goed medicijn."

Inleiding
Ayurveda is de oudste indische gezondheidsleer die niet alleen als doel heeft ziektes te genezen. Ze bevat tevens een schat aan informatie over hoe een mens zijn gezondheid kan behouden.
Ook in de ayurveda heet het : beter voorkomen dan genezen! Een gezonde levenswijze dag-aan-dag vormt de basis voor het voorkomen van kwalen.
Hierbij nemen de voeding en massage een belangrijke plaats in, naast dagelijkse leefgewoonten ( slaap, beweging, ... ), werk-belasting, klimaat, ...
Ayurveda betekent dan ook 'kunst van het leven' of 'een goede manier van leven'. Ze bekijkt elk individu als een unieke entiteit en leert hoe eenieder evenwicht kan bewerkstelligen.

• Reinigingskuren
Mensen worden geboren met een eigen temperament (dosha). Bij onevenwicht tussen de dosha's ontstaan toxische stoffen die het lichaam vaak niet voldoende kan uitscheiden, wat ons organisme vermoeid, veroudert en verziekt.
Het lichaam zuiveren van opgestapelde toxines speelt een cruciale rol in de Ayurvedische gezondheidsleer. Deze in de eerste plaats zachte zuiveringsmethoden kunnen gemakkelijk thuis toegepast worden. Het betreft zowel ontslakken (in het maag-darm-stelsel opgestapelde gifstoffen) als ontgiften (overal in het lichaam opgestapelde giftige stoffen). Dit zijn de technieken van de Home Pancha Karma, die gebaseerd zijn op de medische Pancha Karma, die voor reiniging van het lichaam gebruikt worden. Pancha karma heeft wereldwijd een enorme bekendheid gekregen.
Zie ook de «Cursus Ontslakken & Ontgiften»

Verantwoord & Gezond Afslanken

Recepten & kookformules, een 40-tal in 't totaal, om snel mee aan de kook te gaan !
=>
ayurvedisch koken - indisch vegetarische recepten - keukenkruiden en specerijen -

• Consulteer zeker onze pagina's "Remedies" voor allerhande kwaaltjes
=>
constipatie - hoofdpijn - verkoudheid - maagpijn & brandend maagzuur - sinusitis (bijholte-ontsteking) -

• Onze pagina's over "Spiritualiteit" & "Numerologie"
=>
chakra's - mantra's - gratis yoga les in Gent - hatha yoga - Europese Yoga Unie -
=> indiase numerologie - je nummers berekenen - karma & karmische les -

• Onze pagina's over "Adem & Klank"
=>
indiase zangles - adem, stem & klank - dhrupad zang

• "Schilderijen" van leerlingen van Harish Johari

• "Links-pagina"

• "JOB"-aanbiedingen.

Beroeps-Opleidingen
en Bijscholing
Documentatie

 

 

Copyright YAH vzw 2014

 
Comment s'inscrire pour les formations intensives & professionnelles chez YAH asbl Congres de L'Union Européenne de Yoga à Zinal Harish Johari et l'Ayurvéda Demande-le à John Deze website in het nederlands This website in english